Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Gotcha!

Ήταν η πρώτη φορά που ευχήθηκα να υπήρχαν σκουπίδια στην παραλία!! Λογικό! Πως αλλιώς θα τα καταγράφαμε? Όχι πως βρήκαμε και καμιά μεγάλη καταστροφή μπροστά μας. Έτο καμιάν σακούλα, πλαστικά ποτήρια του φραπέ, καλύμματα παγωτού, χαρτοσακούλες από φούρνους, πλαστικά ποτήρια, αποτσίγαρα…! Τα συνηθισμένα. Ήταν όλα σκορπισμένα εδώ και εκεί. Δύσκολο να τα καταγράψεις με την κάμερα εκτός και αν τα μαζέψεις όλα σε ένα βουνό. Αυτά που βρήκαμε στις 5 το πρωί τα καταγράψαμε. Δεν ήταν βουνό αλλά τέλος πάντων… φαίνονται. Εκτός βέβαια από τα αποτσίγαρα που δεν επιτρέπει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης σε διαφημίσεις και PSAs. Χμ! Θα ήθελα πάρα πολύ να δείξουμε το πλάνο με τις χιλιάδες που μάζεψε το όχημα καθαρισμού.

Η καταγραφή των σκουπιδιών ήταν εύκολο. Η δυσκολία ήταν τη στιγμή της αταξίας!! Άτε τωρά να βάλεις μια κάμερα στην φάτσα του άλλου σαν ρίχνει το μισοτελειωμένο φραπέ του κάτω που το κρεβατάκι… gotcha!! Εξού και έγινε το φιλμάκι με time lapse τεχνική… μην προσβάλουμε και κανένα και τρέχουμε στα δικαστήρια.

Πολλές οι προσεγγίσεις σε ένα τέτοιο θέμα. Το να αφήσεις μόνο αποτυπώματα πίσω σου είναι αναμφισβήτητα μια υπέροχη επιλογή!


Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

...έστω και ένας!





Το ένα κείμενο διαδέχεται το άλλο. Η μια συνάντηση την άλλη. Approvals, αλλαγές, συζητήσεις για το περιεχόμενο! 12 περιβαλλοντικά φιλμάκια, 12 εταιρίες, 30 άτομα να αποφασίζουν για 360 λεπτά εικόνων που θα ταξιδεύουν μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών μέχρι το τέλος του Οκτώβρη. Αναφέρομαι στο CSR Media Initiative. Αν δεν διαβάσατε προηγούμενα posts μου δέστε εδώ. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη. Τα μηνύματα πρέπει να είναι κατανοητά. Και το approach σωστό με άποψη και ιδιαιτερότητα. Γιατί animation και όχι live shooting? Γιατί ‘από σένα εξαρτάται’ και όχι ‘εσύ αποφασίζεις’? Αγελάδα ή πρόβατο? Φοιτητής ή μεσήλικας? Γρήγορο μοντάζ για μοντέρνο look ή αργό μπας και δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι?

Well, now there is no going back! Φτάσαμε στο όγδοο φιλμάκι που τελείωσε χθες μετά από 11 ώρες γυρισμάτων. Είναι αυτό για την προώθηση χρήσης ποδηλάτου. Ναι, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για την δημιουργία υποδομής ποδηλατοδρόμων αλλά κάπου, κάπως, κάποτε πρέπει να γίνει μια αρχή.

Την ερχόμενη βδομάδα γυρίζουμε αυτό για την εξοικονόμηση νερού και άλλο ένα για την εξοικονόμηση ενέργειας! Δύο φιλμάκια με χιούμορ που στέλλουν τα μηνύματα τους μεταξύ σοβαρού και αστείου! Μετά είναι αυτό με την σημασία του πρασίνου στις πόλεις και το τρίτο animation για τα βιολογικά προϊόντα!

Εύχομαι η ενημέρωση να αφαιρέσει τη δικαιολογία της άγνοιας και οποιαδήποτε ευαισθητοποίηση να παραμερίσει την αδιαφορία. Ίσως κάποιοι αποφασίσουν να δραστηριοποιηθούν…

… έστω και ένας!! Εγώ δεν παύω να ελπίζω!