Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Πράσινο σπίτι

Ακόμα ένα φιλμάκι...
Αυτό δίνει απλές συμβουλές για το πως μπορούμε να μειώσουμε τη χρήση ενέργειας στο σπίτι μας.
Αχ αυτά τα 30"!
Φωτισμός, χρήση νερού, κήπος, κλπ, κλπ... γιόκ! No time.
We squeezed the most important ones into this tiny space.
You can argue it... no problem! :)

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ο «Κλέφτης του νερού»!

Tο χιούμορ μας βοηθά να συγκρατούμε πιο εύκολα κάποια πράγματα...
Αυτό το φιλμάκι για την σπατάλη νερού και ακόμα ένα (coming up) έχουν ένα τέτοιο approach.

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Η έρευνα άρχισε

Commissioned δουλειές με παράλογες απαιτήσεις που αλλοιώνουν την ποιότητα αλλά και διαστρεβλώνουν πολλές φορές το περιεχόμενο είναι ένα μεγάλο ποσοστό της δουλειάς ενός σκηνοθέτη ιδιαίτερα στον τομέα της διαφήμισης. Τo δέχεσαι. Είναι λεφτά. Είναι η ζήση σου. Με τον καιρό συνηθίζεις τις απαιτήσεις. Hell you even become part of it! Ξέρεις τι θα ζητήσουν και το προλαβαίνεις με μια άλλη εισήγηση, λιγότερο επώδυνη αλλά ίσως, κάπως … ελπίζεις… πιο σωστή. Δηλ. ακόμα ένα compromise!!

Τα 12 φιλμάκια του CSR Media Initiative είχαν περιορισμούς αλλά περισσότερη ευχέρεια για ελευθερία στο experimentation. Πάντα υπάρχουν τα καλύτερα και τα όχι τόσο πετυχημένα αλλά η ουσία είναι ότι ξέρεις ότι έχεις κάνει the best possible που θα μπορούσες μέσα στα χρονικά πλαίσια και το available budget.

Αυτά τα 12 μου θύμισαν τα παλιά. Τότε που ο ιδεαλισμός ήταν στο high του και νομίζεις ότι θα αγγίξεις τα σύννεφα. Μου θύμισαν ότι έχω επιλογές και ελπίζω ότι τώρα με τις χορηγίες απο την Ευρωπαικη Ενωση οι πιθανότητες για παραγωγές είναι μεγαλύτερες.

Την Παρασκευή παρευρέθηκα στο DocsTalk,Cyprus ένα σεμινάριο για την δημιουργία και παραγωγή ντοκιμαντέρ, μέσα στα πλαίσια του Lemesos International Documentary Festival’. I was impressed! Οι πληροφορίες ξεκάθαρες, περιεκτικές και ακριβώς αυτό που εγώ έψαχνα... funding και τρόπους προετοιμασίας πιθανών projects για την διεθνή αγορά.
Ευχαριστώ Γιάγκο! Well done!

Η πραγματοποίηση των δύο projects που έχω στο μυαλό μου εδώ και καιρό άρχισε ξαφνικά να φαίνεται σαν ένα όχι και τόσο άπιαστο όνειρο. Ένα ντοκιμαντέρ για Κλιματικές Αλλαγές και ένα feature film για μια αληθινή ιστορία του 1850 στην τώρα κατεχόμενη Επτακώμη! Μια ιστορία που ενισχύεται με απίστευτα υπέροχα αποσπάσματα γραμμένα από την μητέρα μου.

Η γνωριμία με την Παραγωγό του 'Rabbits a la Berlin' άνοιξε τις πόρτες για την μακροχρόνια προσπάθεια της παραγωγής των δύο ιδεών. Το πώς έγινε αυτό είναι μια υπέροχη ιστορία που κάποια στιγμή αξίζει να σας διηγηθώ.

Η έρευνα έχει ήδη αρχίσει…….!