Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Για τα παιδιά



Αφιερώνω με πολλή αγάπη το φιλμάκι αυτό στον οργανισμό 'Cans for Kids'.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Μα ποτέ?

Πήγα δυο πρωινά στο Μακάρειο Νοσοκομείο να γυρίσω πλάνα για τις ανάγκες ενός video clip για το 'Cans for Kids'.
Μικροσκοπικά μωράκια 600 γραμμαρίων παλεύουν για τη ζωή τους σε θερμοκοιτίδες.
Παιδάκια με μόνιμα καρδιακά προβλήματα που θα τα κουβαλούν όλη τους τη ζωή περιμένουν για ακόμα μια εξέταση.
Στο ‘σχολείο’ του Νοσοκομείου ένα αγόρι χωρίς ίχνος μαλλιά στο κεφάλι μιλά με μια απίστευτη αισιοδοξία για το τι θα γίνει όταν μεγαλώσει!
Στην εντατική μονάδα ένα κοριτσάκι 2 χρονών βρίσκεται εκεί από τη γέννηση της, χωρίς την ικανότητα να μπορεί να αναπνέει χωρίς υποστήριξη.
Ρώτησα πότε θα βγει… δεν ξέρουμε αν μπορέσει να βγει μου είπαν.
Μα ποτέ?
Ποτέ!

To 'Cans for Kids' κλείνει φέτος 20 χρόνια προσφοράς.
Και με ένα Gala Dinner, Fashion Show και ζωντανή μουσική θα γιορτάσει δωρίζοντας για ακόμα μια φορά τα έσοδα στο Μακάρειο Νοσοκομείο.
Το Gala Dinner θα γίνει στo Κεντρικό κτήριο της ΑΗΚ.
Τιμή για κάθε άτομο είναι €50
Για κρατήσεις τηλ: 99 666011
Περισσότερα...

http://www.cansforkids.org/

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (CANS FOR KIDS)
είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα
που ιδρύθηκε το 1990. Σκοπός του είναι να προωθήσει την περιβαλλοντική συνείδηση στην Κύπρο μαζεύοντας και ανακυκλώνοντας τενεκεδάκια αλουμινίου, χρησιμο-
ποιώντας τα έσοδα για αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τους παιδικούς θαλάμους των Κυπριακών νοσοκομείων.
Από την ίδρυση του οργανισμού έχουν συλλεχθεί περίπου 20 εκατομμύρια τενεκεδάκια και αγοράστηκε εξοπλισμός πέραν των £ 125.000 για το Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, στη Λευκωσία. Το Νοσοκομείο αυτό είναι το κεντρικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Κύπρου όπου περιθάλπονται παιδιά από όλη την Κύπρο. Η προσφορά του Οργανισμού μας βελτίωσε σημαντικά το επίπεδο περίθαλψης των παιδιών στην Κύπρο, προσφέροντας εξοπλισμό στο ογκολογικό τμήμα, στο τμήμα νεογνών, στο παιδοχειρουργικό τμήμα και στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης. Αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός εργάζεται με σκοπό την προσφορά εξοπλισμού στο παιδιατρικό τμήμα μετεντατικής παρακολούθησης.

Από το 1990 ο οργανισμός Cans for Kids καταβάλλει ατέρμονες προσπάθειες για προώθηση της συνείδησης για ανακύκλωση στην Κύπρο. Ο Οργανισμός επισκέπτεται σχολεία και παρουσιάζει ομιλίες καθώς και την ταινία του Cans for Kids στα παιδιά, για να τους εξηγήσει γιατί τα τενεκεδάκια από αλουμίνιο πρέπει να ανακυκλώνονται.

Τον Ιανουάριο του 2002 ο οργανισμός Cans for Kids έθεσε σε λειτουργία κινητή μονάδα συμπίεσης τενεκεδακιών. Το όχημα αυτό ταξιδεύει σε όλη την Κύπρο, μαζεύοντας και συμπιέζοντας τα τενεκεδάκια, έτσι αυξάνοντας την προοπτική ανακύκλωσης αλουμινίου στο νησί. Το σχέδιο αυτό έγινε κατορθωτό με οικονομική βοήθεια από το Office for Project Services των Ηνωμένων Εθνών (UNOPS).

Ανακύκλωση Αλουμινίου
Η Ανακύκλωση Αλουμινίου εξοικονομεί σημαντική ποσότητα ενέργειας. Η κατασκευή αλουμινένιων τενεκεδακιών από ανακυκλωμένο αλουμίνιο χρησιμοποιεί μόνο 5% της ενέργειας που χρειάζεται για να παραχθούν τα τενεκεδάκια από τον βωξίτη. Για να παραχθεί ένα τενεκεδάκι από βωξίτη χρειάζεται μισό τενεκεδάκι πετρέλαιο, που είναι 20 φορές περισσότερη ενέργεια για να παραχθεί ένα τενεκεδάκι από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Η ανακύκλωση ενός κιλού τενεκεδακιών εξοικονομεί 8 κιλά βωξίτη, 4 κιλά χημικών ουσιών, και 14 kwh ηλεκτρισμού. Η ανακύκλωση ενός αλουμινένιου τενεκεδακιού εξοικονομεί αρκετή ενέργεια για να δουλεύει μια τηλεόραση για 3 ώρες.