Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Gotcha!

Ήταν η πρώτη φορά που ευχήθηκα να υπήρχαν σκουπίδια στην παραλία!! Λογικό! Πως αλλιώς θα τα καταγράφαμε? Όχι πως βρήκαμε και καμιά μεγάλη καταστροφή μπροστά μας. Έτο καμιάν σακούλα, πλαστικά ποτήρια του φραπέ, καλύμματα παγωτού, χαρτοσακούλες από φούρνους, πλαστικά ποτήρια, αποτσίγαρα…! Τα συνηθισμένα. Ήταν όλα σκορπισμένα εδώ και εκεί. Δύσκολο να τα καταγράψεις με την κάμερα εκτός και αν τα μαζέψεις όλα σε ένα βουνό. Αυτά που βρήκαμε στις 5 το πρωί τα καταγράψαμε. Δεν ήταν βουνό αλλά τέλος πάντων… φαίνονται. Εκτός βέβαια από τα αποτσίγαρα που δεν επιτρέπει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης σε διαφημίσεις και PSAs. Χμ! Θα ήθελα πάρα πολύ να δείξουμε το πλάνο με τις χιλιάδες που μάζεψε το όχημα καθαρισμού.

Η καταγραφή των σκουπιδιών ήταν εύκολο. Η δυσκολία ήταν τη στιγμή της αταξίας!! Άτε τωρά να βάλεις μια κάμερα στην φάτσα του άλλου σαν ρίχνει το μισοτελειωμένο φραπέ του κάτω που το κρεβατάκι… gotcha!! Εξού και έγινε το φιλμάκι με time lapse τεχνική… μην προσβάλουμε και κανένα και τρέχουμε στα δικαστήρια.

Πολλές οι προσεγγίσεις σε ένα τέτοιο θέμα. Το να αφήσεις μόνο αποτυπώματα πίσω σου είναι αναμφισβήτητα μια υπέροχη επιλογή!


6 σχόλια:

AncientMariner είπε...

Πολύ ωραίο. Απλό κ αποτελεσματικό.

Αλλά γιατί η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης δεν επιτρέπει να δείξεις αποτσίγαρα; Τα θεωρούν διαφήμηση;!Ακούγετε παράλογο. Σίγουρα το "context" πρέπει να λαμβάνεται υπ΄όψη;

EA είπε...

Υποψιάζομαι ότι πράγματι θεωρείται κάποιου είδους διαφήμιση.Ζήτησα να μάθω τον λόγο αλλά δεν εχω ακόμα απάντηση απο την Αρχή. Στην περίπτωση του φιλμ αυτού θα ήθελα να κάνουν εξαίρεση αλλά δεν μπορούσα να περιμένω άλλο. Έπρεπε να τελειώσει το φιλμάκι.

Darvinos είπε...

Πράγματι τα αποτσίγαρα είναι ότι το χειρότερο στις παραλίες ... όταν πάρεις απάντηση ενημέρωσε μας please.

Το φιλμάκι πολύ καλό όμως. Μπράβο.

EA είπε...

Darvinos
Χαίρομαι που σου άρεσε το φιλμάκι. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αποτσίγαρα? Ελπίζω να μου απαντήσουν :)

Ανώνυμος είπε...

Excellent.

EA είπε...

Σε ευχαριστώ psychia :)